magyar   román   english
 
 
 
Szolgáltatásaink
Rögzített pótlások
 
 
Több lehetõség közül is választhatunk, ha szükségessé válik egyes fogak pótlása.
 
Koronák

Abban az esetben, ha a fog koronája nagymértékben károsodott, vagy konzerváló fogászati módszerekkel nem tudjuk helyreállítani, koronát készítünk. Ehhez kúpszerûen elõkészítjük a fogat, lenyomatot veszünk, mely alapján a fogtechnikai laboratóriumban elkészítik a koronát. Az elkészült fogmû sapkaszerûen beborítja a fog szájüregben található részét. Anyagát, technológiáját és funkcióját tekintve is többfajta korona létezik, ma a fémkerámia korona a legtökéletesebb megoldás. Ez a korona rendelkezik egy fém vázzal, ami a stabilitást biztosítja, és erre kerül rá a porcelán leplezõ réteg, mely igen esztétikus hatást biztosít. A korona megvédi a fogat a töréstõl, színét megõrzi és tartós.
 
Hidak

A híd hiányzó fogak pótlására szolgáló rögzített fogmû. Nagyon fontos, hogy már egy fog hiánya is komoly problémákat okozhat (felborul a kontaktpont-rendszer, átalakulnak az erõhatások, a hiányzó foggal szemben lévõ fog kiemelkedik, stb.), így azt is tanácsos bepótolni. Ilyenkor a hiányt határoló fogak egymás felé dõlnek, a szervezet megpróbálja maga megoldani a problémát, ami sajnos nem eredményes. Így minél késõbb kerül sor a pótlás elkészítésére, annál nehezebb azt megoldani. Általában a hiányt határoló fogakat preparáljuk, így a hídpótlás több tagból áll, mint a hiányzó fogak száma.
 
Gyökércsapos fogmûvek

Lényege a gyökértömött és feltágított gyökércsatornába ragasztott fém vagy szénszálas mûanyag csap, mely a koronáját teljesen elvesztett fog koronapótlására történõ elõkészítését célozza.
 
Felépítmények készítése implantátumra

Implantátumon rögzített híd, koronaImplantátumon rögzített híd, korona
Ha nem szeretné lecsiszoltatni a foghiányt határoló ép egészséges fogait, ha a kivehető lemezes fogpótlását szeretné stabilabbá tenni vagy ha kivehető protézis helyett fix, rögzített hidat szeretne, ezt a megoldást javasoljuk. 
Részleteket lásd az Implantáció menüpont alatt.
 

 
 
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek