magyar   román   english
 
 
 
Jó tudni
Jó tudni hogy a fogászati kezelések, sőt a szájsebészeti műtétek, implantátum beültetések is elvégezhetők teljesen fájdalommentesen, megfelelő érzéstelenítő technika és megfelelő mennyiségű és minőségű érzéstelenítőszer használata esetén.

Nagyon gyulladt, háromgyökerű fogak esetén előfordulhat az idegek eltávolításának pillanatában enyhe fájdalomérzés.

Rendelőnkben minden kezeléshez adunk érzéstelenítő injekciót, szükség esetén többet, illetve erősebb hatású anyagot használva.
Jó tudni hogy a szúvas fog a legtöbb esetben egyáltalán nem fáj, vagy csak enyhén érzékeny mindaddig, míg el nem éri, vagy meg nem közelíti az ideget. Ha már fáj a fog, nem tömhető be, gyökérkezelni kell, vagy ha ez valamilyen okból nem lehetséges, el kell távolítani.
Jó tudni hogy a fogkő mineralizálódott plakk. (Kalcium sók lerakódása által.) Húsz éves kor után (néha hamarabb is ) szinte mindenkinek található a szájában bizonyos fogfelületeken fogkő.
Elsősorban a nagy nyálmirigyek kivezető csöveivel szemben levő felszineken, tehát az alsó metszők belső és a felső nagyőrlők külső felszinén. Sajnos képződik még fogkő az inybarázdában és a fogközökben is, ez a fogágyra még veszélyesebb, mint az iny feletti fogkő és eltávolitása is nehezebb, mert csak szakember tudja megtalálni és müszerrel lehet csak eltávolitani. Ebből következik, hogy a fogágybetegség megelőzése érdekében évente kétszer kell fogorvoshoz menni ellenőrzésre és fogkő eltávolitásra.
Jó tudni ha huzamos ideig marad fogkő a fogközökben, fognyakon és az inybarázdában, az innen kiinduló gyulladásos folyamatok következtében hamarosan pusztulni kezd a fogmedercsont és ez foglazuláshoz majd a fogak elvesztéséhez vezet.
 
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek